Kulturella produkters betydelser för kön, sexualitet och gemenskap

Review of Erika Alm, Pia Laskar och Cathrin Wasshede, ” e Performative Power of Cultural Products in the Making of Gender, Sexualities, and Transnational Communities” (2016).

  • Magdalena Petersson McIntyre
Keywords: review, Gender, Sexualities, Transnational Communities

Abstract

Preview of the text:

När jag vandrar in på Pressbyrån på Stockholms central i november i 2017 är regnbågsflaggan och svenskafaggan framställda sida vid sida tillsammans med godis, drickor och bullar. Är det en rest från Pridefestivalen? Eller kan det kanske tolkas som ett uttryck för den syn på vikten av individens rätt att välja, som kommit att känneteckna konsumtionskultur? Där det inte ses som marknadens roll att moralisera eller säga vem du är, utan att du väljer själv, vare sig det gäller sexualitet, nationalitet eller välfärd. Kanske ska flaggorna visa att Pressbyrån är tolerant, eller att det är svenskt att vara tolerant – och att Pressbyrån är båda. Eller så är tanken att visa att alla är välkomna och att det inte finns någon konflikt mellan olika identiteter.

Efter att ha läst artiklarna i ”The Performative Power of Cultural Products in the Making of Gender, Sexualities, and Transnational Communities” kan jag inte opåverkad gå förbi den här typen av skyltning längre.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2018-10-16
How to Cite
Petersson McIntyre, M. (2018). Kulturella produkters betydelser för kön, sexualitet och gemenskap: Review of Erika Alm, Pia Laskar och Cathrin Wasshede, ” e Performative Power of Cultural Products in the Making of Gender, Sexualities, and Transnational Communities” (2016). Lambda Nordica, 23(1-2), 205-209. Retrieved from https://lambdanordica.org/index.php/lambdanordica/article/view/491